ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ-Λαγκάρντ έκλεισαν ραντεβού για την Τετάρτη

15:31 - 17 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Μέρκελ-Λαγκάρντ έκλεισαν ραντεβού για την Τετάρτη
Συνάντηση με τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, θα έχει την Τετάρτη η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, όπως ανακοινώθηκε από τη γερμανική καγκελαρία.

Η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε πως η κα. Μέρκελ και η κα. Λαγκάρντ: "θα εξετάσουν από κοινού, τα τρέχοντα ζητήματα, στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της συνόδου των G20".

 

Σημειώνεται ότι , σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Welt, Μέρκελ και Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεφωνικής τους συνομιλίας, συμφώνησαν στην παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και στη μετάθεση των αποφάσεων για το δημόσιο χρέος, το 2018.

 

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, η επικεφαλής του Ταμείου δέχθηκε να υπαναχωρήσει από την αξίωση περί άμεσης διευθέτησης της βιωσιμότητας του χρέους, προκειμένου να παράσχει «χείρα βοηθείας» στην Καγκελάριο, εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

 

Συνεπώς, είναι πολύ πιθανό την Τετάρτη να αναφερθούν και πάλι στο ελληνικό ζήτημα, ανάλογα φυσικά και με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο Eurogroup της Δευτέρας (20/2).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.