ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Ο πληθωρισμός έπεσε κάτω από το 5%

17:10 - 17 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Πούτιν: Ο πληθωρισμός έπεσε κάτω από το 5%
Ο πληθωρισμός στην Ρωσία εξακολουθεί να μειώνεται, πέφτοντας τον Φεβρουάριο κάτω από το ψυχολογικό όριο του 5%, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε κυβερνητική σύσκεψη με θέμα την οικονομία.

"Φέτος συνεχίζεται σταθερά η μείωση του πληθωρισμού, καθώς τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο δείκτης αυτός έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο του 5%, φθάνοντας ήδη τον Φεβρουάριο στο 4,72%" είπε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος. Παράλληλα ζήτησε από την κυβέρνηση να βρει ισοσταθμισμένες λύσεις οι οποίες να συμβάλουν στην μείωση του πληθωρισμού και την ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής.

 

Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος, όπως μετέδωσε το πρκατορείο Τass, επεσήμανε ότι η αποκατάσταση των πραγματικών εισοδημάτων των ρώσων πολιτών εντάσσεται στις βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής, περιλαμβανομένης και της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.

 

Ο ρώσος πρόεδρος είπε πως "αποκαθίσταται η επιχειρηματική δραστηριότητα, ενισχύεται ο λεγόμενος δείκτης επιχειρηματικής βεβαιότητας" και πως πρέπει να υποστηριχθούν οι θετικές αυτές τάσεις στον χώρο του επιχειρείν και να δημιουργηθούν προβλέψιμοι οικονομικοί και χρηματοπιστωτικοί όροι, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει.

 

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του 2016, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η ρωσική κυβέρνηση διαπιστώνει μια θετική δυναμική στην οικονομία και πως οι οικονομικοί δείκτες "ήταν καλύτεροι από αυτούς που αναμέναμε".

 

Σημείωσε μάλιστα ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, παρατηρήθηκε μείωση του ΑΕΠ κατά 0,2%, παρότι οι προβλέψεις ήταν χειρότερες, ενώ παρατηρήθηκε αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 1,1%

 

Στην σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Νόβο -Αγκαρόβο, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μενβέντεφ, ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου Αντρέι Μπελαούσοφ, ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ, ο υπουργός οικονομικής ανάπτυξης Μαξίμ Ορέσκιν, ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ και η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναϊμπούλινα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.