ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε συνέχιση των συζητήσεων καλεί ο Αναστασιάδης τον Ακιντζί

21:20 - 18 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Σε συνέχιση των συζητήσεων καλεί ο Αναστασιάδης τον Ακιντζί
Την πεποίθηση ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των συζητήσεων, εξέφρασε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη λήξη της ευρείας σύσκεψης της οποίας προήδρευσε στην Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού.

Οι όποιες φοβίες εκφράζονται από τουρκοκυπριακής πλευράς, παρά το ότι η αφορμή δόθηκε από δικής μας πλευράς, δεν δικαιολογούνται γιατί απλούστατα υπάρχει η συμφωνία μεταξύ μας ότι η λύση που επιδιώκουμε είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως αναφέρει η "Καθημερινή".

 

Μετά από παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Μουσταφά Ακιντζί ζητεί να επανασυζητηθεί στη Βουλή το θέμα του δημοψηφίσματος για να μεταβεί στις συνομιλίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η Βουλή ων Αντιπροσώπων είναι ανεξάρτητο νομοθετικό Σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν δέχεται εντολές ή υπαγορεύσεις από οποιονδήποτε.

 

Με αυτά που λέω δεν σημαίνει ότι θέλω να δημιουργηθούν περαιτέρω επιπλοκές, απλά λέω ότι θα πρέπει ο καθένας να γνωρίζει τι ζητά και τι επιδιώκει. Ουδέποτε έθεσα θέμα στον κ. Ακιντζί ότι θα πρέπει να επιβληθεί στην παράνομη διοίκηση η οποία είτε παίρνει αποφάσεις που αντιβαίνουν στην κοινή γραμμή είτε έχει διαφορετικές απόψεις.

 

Αυτό που θέλω να επαναλάβω είναι ότι θα πρέπει να επικρατήσει το υπέρτατο συμφέρον της Κύπρου που καλύπτει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

 

Έχουμε σημειώσει μια σημαντική πρόοδο μέχρι σήμερα, θα πρέπει να δούμε πώς αξιοποιούμε πάρα πέρα το χρόνο, έτσι ώστε να πετύχουμε, αν είναι δυνατόν, το συντομότερο συγκλίσεις που να επιτρέπουν και στις δύο κοινότητες να αποδεχτούν τη λύση.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:09 - 18 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.