ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Βελτιώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα τον Φεβρουάριο

12:35 - 22 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Γερμανία: Βελτιώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα τον Φεβρουάριο
Απρόσμενη βελτίωση εμφάνισε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, δείχνοντας πως τα στελέχη των επιχειρήσεων είναι πιο αισιόδοξα για τις προοπτικές ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου Ifo, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος αυξήθηκε τον Φεβρουάριο στο 111, από 109,9 τον Ιανουάριο, έναντι υποχώρησής του στο 109,6 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στο 118,4, έναντι του 116,7 που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ ο δείκτης προσδοκιών αυξήθηκε στο 104 από 103 που «έβλεπαν» οι αναλυτές.

 

Οι οικονομολόγοι του Ινστιτούτου σχολίασαν πως η Γερμανική οικονομία δείχνει απρόσμενα ισχυρή σε καιρούς πολιτικής αβεβαιότητας, με τη μέτρηση του Φεβρουαρίου να δείχνει ότι δεν υπάρχει "Trump-effect" στη γερμανική οικονομία επί του παρόντος, ενώ ούτε το Brexit παίζει ρόλο στο επιχειρηματικό κλίμα της Γερμανίας. 

 

Οι ίδιοι σημειώνουν πως τα στοιχεία παραπέμπουν σε ισχυρή στήριξη της Γερμανικής οικονομίας από τον τομέα των εξαγωγών, αλλά και από την κατανάλωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:38 - 22 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.