ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τίλερσον: Σημαντικές οι εποικοδομητικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας

14:27 - 22 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Τίλερσον: Σημαντικές οι εποικοδομητικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ρεξ Τίλερσον μίλησε τηλεφωνικά με τον ανώτατο διπλωμάτη της Κίνας και επιβεβαίωσε τη σημασία μιας εποικοδομητικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, ενώ και οι δύο συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστεί η απειλή της Βόρειας Κορέας, είπε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Τίλερσον και ο Γιάνγκ Τζιέτσι, κρατικός σύμβουλος του οποίου η κατάταξη θεωρείται ανώτερη υπουργού Εξωτερικών, συζήτησαν επίσης τα οικονομικά και θέματα εμπορίου καθώς και πιθανές συνεργασίες σε θέματα αντιτρομοκρατικά, επιβολής του νόμου και υπερεθνικά εγκλήματα, είπε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δήλωσή του.

Η τηλεφωνική συζήτηση φαίνεται να αποτελεί την πιό πρόσφατη προσπάθεια από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να επανακτήσουν οι σχέσεις τους την ισορροπία μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα που ακολούθησε τη νίκη του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

"Ο υπουργός Τίλερσον και ο κρατικός σύμβουλος Γιάνγκ επιβεβαίωσαν τη σημασία μιας εποικοδομητικής διμερούς σχέσης", αναφέρεται στην αμερικανική δήλωση. "Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί η απειλή που αποτελεί η Βόρεια Κορέα στην σταθερότητα της περιοχής".

Η συνομιλία ακολούθησε τη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι και του Τίλερσον την Παρασκευή, που αποτέλεσε την πρώτη τους κατ' ιδίαν συνάντηση μετά την ανάληψη καθηκόντων του από τον Τίλερσον. Στη συνάντηση εκείνη, ο Ουάνγκ τόνισε ότι τα κοινά ενδιαφέροντα των δύο χωρών υπερτερούν κατά πολύ τις διαφορές τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.