ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ: Η Βρετανία, το καράβι της ΕΕ και οι «πολλές ταχύτητες»

18:33 - 10 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Γιούνκερ: Η Βρετανία, το καράβι της ΕΕ και οι «πολλές ταχύτητες»
Δύο σημαντικά μηνύματα έστειλε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τις Βρυξέλλες, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής των 27. Το ένα αφορούσε τη Βρετανία και την αποχώρησή της από την ΕΕ και το δεύτερο τη συζήτηση σχετικά με τη συζήτηση που άνοιξε για την Ευρώπη των "πολλών ταχυτήτων".

Αναφορικά με τη Βρετανία, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως ελπίζει να δει μια μέρα «τους Βρετανούς να ανεβαίνουν και πάλι στο πλοίο» της Ευρώπης.

 

«Ελπίζω πως θα έρθει μια μέρα που οι Βρετανοί θα ανέβουν και πάλι στο πλοίο» της Ευρώπης, τόνισε μετά το τέλος των συνομιλιών, στην ατζέντα των οποίων βρισκόταν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit.

 

Όσο για τη συζήτηση για τις "πολλαπλές ταχύτητες", σχολίασε:  Ευρώπη «των πολλών ταχυτήτων» που θέλουν ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες μετά το Brexit, προς μεγάλη απογοήτευση των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών, δεν έχει στόχο να δημιουργηθεί «ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα».

 

«Παρατήρησα, όχι χωρίς έκπληξη, πως αυτό θεωρείται από ορισμένους συναδέλφους εισαγωγή μιας νέας γραμμής διαχωρισμού, σαν ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Δεν είναι αυτή η πρόθεση», διαβεβαίωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.