ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο Ορλί στο Παρίσι μετά από πυροβολισμούς

11:49 - 18 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο Ορλί στο Παρίσι μετά από πυροβολισμούς
Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ορλί στο Παρίσι, αφού ένας άνδρας προσπάθησε να αρπάξει το όπλο ενός στρατιώτη μέσα στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με διεθνή μέσα, ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο.

Μετά από εκτεταμένες έρευνες στον χώρο του αεροδρομίου οι αρχές δεν εντόπισαν εκρηκτικά στο σώμα του νεκρού δράστη, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως. Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, πρόκειται για έναν ριζοσπαστικοποιημένο μουσουλμάνο ο οποίος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών. Μάλιστα, νωρίτερα, καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο, είχε τραυματίσει αστυνομικό σε έλεγχο της τροχαίας.

 

Σύμφωνα με τελευταία πληροφόρηση από το Sky News, ο πατέρας και ο αδερφός του δράστη έχουν τεθεί υπό κράτηση και ανακρίνονται.

 

Η Γαλλική Αστυνομία αρχικά ενημέρωσε, μέσω Twitter, τους πολίτες πως εκτυλίσσεται επιχείρηση στον χώρο του αεροδρομίου, το οποίο έχει εκκενωθεί. Παράλληλα ειδική ομάδα της αστυνομίας ξεκίνησε έρευνες  για συνεργούς, αλλά και για εκρηκτικά στον ίδιο χώρο. Σύμφωνα με τις αρχές, η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί, ενώ στο σημείο μετέβη και ο υπουργός Εσωτερικών, Bruno Le Roux, ενώ υπάρχει περίπτωση να μεταβεί και ο υπουργός Άμυνας.

 

Εκπρόσωπος του υπουργού ανέφερε σε δημοσιογράφους πως "ο δράστης επιχείρησε να αρπάξει το όπλο του στρατιώτη, μετά κρύφτηκε σε ένα κατάστημα αλλά εξουδετερώθηκε από πυρά του προσωπικού ασφαλείας του αεροδρομίου".

 

Ο δε στρατιώτης που ενεπλάκη στο περιστατικό ανήκει στην αντιτρομοκρατική ομάδα που συστάθηκε μετά τα χτυπήματα του Ισλαμικού Κράτους στη Γαλλία και έχει ως αποστολή τη φύλαξη σημαντικών δημόσιων χώρων και στόχων.

 

Ενεπλάκη προηγουμένως σε έλεγχο της τροχαίας

 

Παράλληλα, η αστυνομία επιβεβαίωσε πως υπάρχει σχέση ανάμεσα στο επεισόδιο στο Ορλί και σε ένα περιστατικό που συνέβη το πρωί στο βόρειο παρισινό προάστιο του Σεν Ντενί.

 

Γύρω στις 6:00 το πρωί (τοπική ώρα), τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο Renault Clio στο Σεν Ντενί.

 

Ο οδηγός έδειξε τα χαρτιά του, αλλά έβγαλε συγχρόνως ένα όπλο με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν από αυτούς.

 

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε στο Βιτρί, ένα άλλο νοτιοανατολικό προάστιο του Παρισιού. Εκεί έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα Citroen Picasso, το οποίο αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Ορλί.

 

"Ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από στρατιώτες στο αεροδρόμιο του Ορλί ήταν το ίδιο πρόσωπο που είχε πυροβολήσει εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας νωρίτερα σήμερα το πρωί στο βόρειο Παρίσι και ήταν ένας ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος γνωστός στις αρχές", επιβεβαίωσαν αστυνομικές πηγές.

 

"Παντού αστυνομικοί"

 

Ένας επιβάτης, Franck Lecam, που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στην πτήση του, ανέφερε πως "ξαφνικά ακούσαμε τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς από το εσωτερικό του αεροδρομίου. Ένας υπάλληλος μας είπε πως το συμβάν έγινε κοντά στις πύλες 37-38, όπου γίνονται οι πτήσεις των τουρκικών αερογραμμών. Υπάρχουν παντού αστυνομικοί και πυροσβέστες".

 

Σημειώνεται πως το Ορλί, που βρίσκεται 13 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού, ήταν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο πριν την κατασκευή του "Ντε Γκολ" και εξυπηρετεί σχεδόν 30 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, κυρίως για εσωτερικές πτήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:36 - 18 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.