ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Νορβηγία η πιο ευτυχισμένη χώρα

12:41 - 20 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Η Νορβηγία η πιο ευτυχισμένη χώρα
Στην πρώτη θέση των χωρών με τους πλέον ευτυχείς κατοίκους πέρασε η Νορβηγία εκτοπίζοντας την κατά σειρά ετών πρωταθλήτρια Δανία, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΗΕ.

Την Νορβηγία ακολουθούν οι Δανία, η θεαματικά ανακάμπτουσα Ισλανδία, η Ελβετία, η Φινλανδία, η Ολλανδία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Σουηδία.

 

Τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν χώρες της Αφρικής όπως το Νότιο Σουδάν, η Λιβερία, Η Γουινέα, το Τόγκο, η Ρουάντα, η Τανζανία, το Μπουρούντι και η Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής.

 

Όσον αφορά τις «πλούσιες» χώρες της Ευρώπης, η Γερμανία βρίσκεται στην θέση 16 η Βρετανία στην 19 και η Γαλλία στην 31. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στη θέση 14.

 

Η έρευνα λαμβάνει υπ όψη έξι παραμέτρους που είναι, το κατά κεφαλή εισόδημα, το προσδόκιμο ζωής, οι ελευθερίες, η κοινωνική στήριξη, και η διαφθορά,

 

Ο ΟΗΕ θεωρεί πως τα ευρήματα της έκθεσης αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για τις Κυβερνήσεις προκειμένου να χαράξουν τις στρατηγικές τους, εκτιμώντας πως θα πρέπει να ακολουθηθεί το παράδειγμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όπου έχει συσταθεί Υπουργείο Ευτυχίας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.