ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΕΕ δηλώνει έτοιμη για το Brexit-Εντός 48 ωρών το σχέδιο

16:15 - 20 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Η ΕΕ δηλώνει έτοιμη για το Brexit-Εντός 48 ωρών το σχέδιο
Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι στις 29 Μαρτίου θα ανοίξει το κεφάλαιο 50 για την αποχώρησή της από την ΕΕ και ο Ντόναλντ Τουσκ αντέδρασε άμεσα δηλώνοντας πως η Ευρώπη είναι απόλυτα έτοιμη για τη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τόνισε ότι εντός 48 ωρών από την αποστολή της σχετικής επιστολής της Τερέζα Μέι, θα παρουσιάσει στα 27 υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης το σχέδιο των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

 

Τη σχετική δήλωση έκανε ο ίδιος ο κ. Τουσκ, λίγα λεπτά αφού το Λονδίνο προσδιόρισε την Τετάρτη 29 Μαρτίου ως την ημέρα κατά την οποία θα αιτηθεί επισήμως την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ των 28 χωρών.

 

Ανάλογες δηλώσεις έκανε λίγη ώρα αργότερα και ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

 

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε ότι «όλα είναι έτοιμα από την πλευρά της Επιτροπής». Όπως εξήγησε, το πρώτο βήμα μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50 θα είναι η υιοθέτηση των κατευθυντήριων γραμμών για τη διαπραγμάτευση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε μία συνάντηση που θα συγκαλέσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, μετά την οποία οι «27» αναμένεται να προβούν σε μία κοινή δήλωση. Αμέσως μετά, η Επιτροπή αναμένεται να λάβει επίσημα εντολή για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:32 - 20 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.