ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Evans(Fed): Δεν αποκλείονται και τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων φέτος

16:39 - 20 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Evans(Fed): Δεν αποκλείονται και τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων φέτος
Η Fed είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια συνολικά τρεις φορές το 2017, χωρίς να αποκλείονται και οι τέσσερις αυξήσεις, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Chicago Fed, Charles Evans, στην περίπτωση που επιμείνει η αναμενόμενη βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας.

Μάλιστα, οι τέσσερις αυξήσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εάν ο πληθωρισμός οδηγηθεί υψηλότερα του 2% ή απλώς λίγο άνω του 2%, όπως επιθυμεί η Fed.

 

Η οικονομία είναι πιθανό να αυξηθεί με ρυθμό 2,25% φέτος, περιορισμένα κυρίως διότι οι αυξήσεις των μισθών δεν έρχονται με τον ρυθμό που θα μπορούσε να αναμένει κανείς, δεδομένων των δυσκολιών στις προσλήψεις, ανέφερε ο Evans σε συνέντευξή του στο Fox Business.

 

Η Fed την προηγούμενη εβδομάδα αύξησε τα επιτόκια και άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

 

Ο Evans πρόσθεσε ότι οι συνθήκες χρηματοδότησης θα μπορούσαν να είναι ευκολότερες, συμπεριλαμβανομένης και της ανόδου στο χρηματιστήριο, παρά τις κινήσεις της Fed, τις οποίες αξίζει να παρακολουθήσει κανείς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.