ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Η οικονομική ανάκαμψη κερδίζει έδαφος στην ευρωζώνη

14:21 - 23 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
ΕΚΤ: Η οικονομική ανάκαμψη κερδίζει έδαφος στην ευρωζώνη
Η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη κερδίζει έδαφος και ορισμένα στοιχεία υποδηλώνουν το ισχυρό momentum στο α΄ τρίμηνο παρά την αβεβαιότητα για το Brexit, την επανεξισορρόπηση της Κίνας και τις νέες αμερικανικές πολιτικές που επισκιάζουν τις προοπτικές, αναφέρει η ΕΚΤ.

"Τα στοιχεία, κυρίως αποτελέσματα ερευνών, έχουν αυξήσει την εμπιστοσύνη του δ.σ. ότι η συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη θα συνεχίσει να σταθεροποιείται και να διευρύνεται", αναφέρει στο τακτικό οικονομικό της bulletin η ΕΚΤ.

"Οι έρευνες κάνουν λόγο για ισχυρή αύξηση του momentum στο α΄ τρίμηνο του 2017", προσθέτει. 

Τονίζει δε ότι το παγκόσμιο εμπόριο φαίνεται επίσης να κερδίζει momentum και παρά την αυξημένη προστατευτική ρητορική από την Ουάσιγκτον, το παγκόσμιο εμπόριο αναμένεται να διευρυνθεί ευρέως, σύμφωνα με την παγκόσμια δραστηριότητα.

Η ΕΚΤ πρόσθεσε ακόμη ότι η αβεβαιότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα εξαιτίας της έλλειψης σαφήνειας σε σχέση με τις πολιτικές "η Αμερική πρώτα" της νέας κυβέρνησης και της επίδρασής τους στον υπόλοιπο κόσμο.

Αλλά παρά το ότι η ανάπτυξη κερδίζει έδαφος, η ΕΚΤ προειδοποίησε ότι η άνοδος του πληθωρισμού θα είναι περισσότερο υποτονική με τα παράγωγα του πετρελαίου να υποδηλώνουν σταθερές τιμές για το αργό και μια "πολύ περιορισμένη" επίδραση στον πληθωρισμό από τις ενεργειακές τιμές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.