ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS: Κίνδυνος να… χάσει η Μαρίν Λεπέν

10:24 - 24 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
UBS: Κίνδυνος να… χάσει η Μαρίν Λεπέν
Καθώς πλησιάζουν οι γαλλικές προεδρικές εκλογές, η πλειονότητα αναλυτών και ειδικών πιστεύει πως η Μαρίν Λεπέν, η οποία επιδιώκει να βγάλει τη Γαλλία από την ευρωζώνη, δεν θα κερδίσει στο δεύτερο γύρο της αναμέτρησης, αν περάσει τον πρώτο γύρο όπως συνέβη και με τον πατέρα της το 2002. Ωστόσο, όπως τόνισε ρεπορτάζ των Financial Times, όλο και περισσότεροι fund managers και τραπεζίτες παίρνουν το κόμμα της στα σοβαρά και προσπαθούν να ενημερωθούν για την πλατφόρμα της.

«Βραχυπρόθεσμα, οι γαλλικές εκλογές δημιουργούν ένα χάος για την ευρωπαϊκή πορεία», τόνισε ο Wayne Gordon, στρατηγικός αναλυτής στην UBS για ξένα νομίσματα και εμπορεύματα.

 

«Όλοι ανησυχούν ότι ‘’και τι θα γίνει άμα εκλεγεί;’’», ανέφερε ο Gordon. «Αλλά αν ξεχωρίσει το βασικό μας σενάριο και κερδίσει οποιοδήποτε άλλος εκτός από εκείνη (…) τότε θα προκύψει ρίσκο για την Ευρώπη», υποστήριξε σύμφωνα με το CNBC.

 

Έπειτα από ήττα της ακροδεξιάς πολιτικού, οι επενδυτές θα σπεύσουν να αγοράσουν ευρώ και μετοχές της ευρωπαϊκής αγοράς, διότι τα κέρδη, τα οποία έχουν «καθυστερήσει» σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, αρχίζουν να βελτιώνονται, ανέλυσε ο ειδικός.

 

Η UBS βλέπει το ευρώ να ενισχύεται και να ξεπερνά το αμερικανικό δολάριο βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα. Μέσα σε τρεις μήνες, προβλέπει πως η ισοτιμία του κοινού νομίσματος θα διαμορφωθεί σε 1,12 δολάριο, σε έξι μήνες σε 1,15 δολάριο και σε 12 μήνες σε 1,20.

 

«Επομένως ξαφνικά έχεις αυτά τα σενάρια ‘’Goldilocks’’ για την Ευρώπη, όπου τα στοιχεία είναι καλύτερα, τα μακροοικονομικά είναι καλύτερα, το ρίσκο έχει εξαλειφθεί γιατί δεν έχεις πια αυτή την πρόκληση από μια πιθανώς πολύ σημαντική εκλογική μάχη στη Γαλλία», σημείωσε ο Gordon και πρόσθεσε:

 

«Άρα εκεί είναι που πραγματικά βλέπεις την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου να κερδίζει έδαφος».

 

Το διεθνές δίκτυο επισημαίνει πως η William Hill δίνει πιθανότητα 25% σε νίκη Λεπέν, ενώ δημοσκόπηση της Elabe δείχνει πως η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου θα λάβει 36% στο δεύτερο γύρο, έναντι 64% για τον Μακρόν. Η UBS βλέπει πιθανότητα νίκης 40% για την ακροδεξιά υποψήφια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.