ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kaplan (Fed): «Σταδιακά και υπομονετικά» οι αυξήσεις επιτοκίων

12:10 - 28 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Kaplan (Fed): «Σταδιακά και υπομονετικά» οι αυξήσεις επιτοκίων
Μάλλον θα στηρίξει περισσότερες ανόδους στα αμερικανικά επιτόκια, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, αρκεί η οικονομία να εξακολουθήσει να εμφανίζει ισχυροποίηση της αγοράς εργασίας και μια συνεχιζόμενη μεταστροφή προς άνοδο 2% στον πληθωρισμό.

«Θα είμαστε συνετοί αν κινηθούμε σταδιακά και υπομονετικά» με τις αυξήσεις στα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, τόνισε ο τραπεζίτης σύμφωνα με τη Wall Street Journal, αν και δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο χρόνο για τις μελλοντικές ενέργειες στη νομισματική πολιτική.

 

Ο κεντρικός τραπεζίτης επεσήμανε πως η οικονομία συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο σε ό,τι αφορά στους επίσημους στόχους της Fed για μέγιστη ανάπτυξη και παρατεταμένο πληθωρισμό.

 

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι είναι συνετό η κεντρική τράπεζα να διατηρήσει πολιτική που θα στηρίζει την ανάπτυξη, ενώ την ίδια στιγμή θα μετατοπίζεται προς ένα επίπεδο που θα προσφέρει λιγότερη τόνωση στην οικονομική δραστηριότητα.

 

Ο Kaplan περιέγραψε τις ενέργειες της Fed ως παρόμοιες με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου, σχολιάζοντας πως «είναι σαν να βγάζεις το πόδι σου από το γκάζι. Δεν έχουμε βάλει το πόδι μας στο φρένο».

 

Όπως ανέφερε, «αν συνεχίσουμε να κάνουμε προόδους, θα συνεχίσω να υποστηρίζω να κάνουμε επιπρόσθετα βήματα για να αφαιρέσουμε μεγαλύτερο κομμάτι της διευκόλυνσης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.