ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καταφύγιο» στη Μαδρίτη αναζητούν οι πλούσιοι της Βενεζουέλας

13:11 - 28 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
«Καταφύγιο» στη Μαδρίτη αναζητούν οι πλούσιοι της Βενεζουέλας
Στη Μαδρίτη βρίσκουν καταφύγιο οι εύποροι πολίτες της Βενεζουέλας για επενδύσεις, καθώς η οικονομία της χώρας τους «βυθίζεται» και το πολιτικό κλίμα σε αμερικανικούς παραδείσους, όπως το Μαϊάμι, επιδεινώνεται.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σύμφωνα με τα στοιχεία της ισπανικής στατιστικής υπηρεσίας, ο αριθμός των Βενεζουελανών που προσέφυγαν στην Ισπανία αυξήθηκε πάνω από 50% το 2015, καταγράφοντας την δεύτερη μεγαλύτερη μεταναστευτική άνοδο μετά την Ουκρανία.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κοινή γλώσσα, το σταθερό πολιτικό κλίμα και η αγορά που ανακάμπτει από την εξαετή ύφεση αποτελούν μερικούς μόνο από τους λόγους που οι πλούσιοι πολίτες της Βενεζουέλας αναζητούν επενδυτικό καταφύγιο στην Ισπανία, μακριά από την οικονομική κατάρρευση της χώρας τους. Ο αριθμός των ακινήτων που πουλήθηκε σε υπηκόους της Βενεζουέλας σημείωσε άλμα 17% το 2016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ισπανίας.

 

"Όσο χειροτερεύουν τα πράγματα στην Βενεζουέλα, τόσο περισσότερο αγοράζουν στην Μαδρίτη", σχολίασε ο Alvaro Gonzalez de la Hoz, γενικός διευθυντής της μονάδας real estate της Petrus Grupo Inmobiliario, η οποία ειδικεύεται στην πώληση και ενοικίαση πολυτελών ακινήτων στην αριστοκρατική συνοικία της Μαδρίτης, Σαλαμάνκα. "Αισθάνονται ασφαλείς εδώ, τους αρέσει η ποιότητα ζωής, μιλούν την γλώσσα και βγάζουν τα λεφτά τους από την Βενεζουέλα", πρόσθεσε ο ίδιος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.