ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To Brexit ξεκίνησε:Ενεργοποιήθηκε το άρθρο 50-Τουσκ: Μας λείπετε ήδη (video)

14:51 - 29 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
To Brexit ξεκίνησε:Ενεργοποιήθηκε το άρθρο 50-Τουσκ: Μας λείπετε ήδη (video)
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ παρέλαβε από τον Βρετανό πρέσβη στην ΕΕ Τιμ Μπάροου την επιστολή της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι με την οποία ενεργοποιείται το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας και ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Την επιστολή, που είχε υπογράψει η Μέι τα μεσάνυχτα της Τρίτης, παρέδωσε αυτοπροσώπως στον Τουσκ ο Μπάροου στο γραφείο του.

 

Με την ενεργοποίηση του άρθρου 50 ξεκινά η περίοδος διαπραγματεύσεων προκειμένου να καθοριστούν οι όροι για την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση.

 

Πρόκειται για ιστορική στιγμή, καθώς είναι η πρώτη φορά από το 1957 κι έπειτα που κάποια χώρα αποχωρεί από τις Ευρωπαϊκές Κοινότητε.

 

Η ιστορική φωτογραφία της παράδοσης της επιστολής από τον Σερ Μπάροου στον κ. Τουσκ ανέβηκε στο twitter του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

Ο ίδιος έγραψε ως λεζάντα: «Μετά από εννέα μήνες, το Ηνωμένο Βασίλειο παρέδωσε».

 
Τουσκ: Μας λείπετε ήδη-Ευχαριστούμε και αντίο
 

Δεν υπάρχει λόγος να υποδυόμαστε ότι πρόκειται για μία ευχάριστη ημέρα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μετά τη λήψη της επιστολής της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, με την οποία η τελευταία του ζητεί να αρχίσουν διαδικασίες για την αποχώρηση της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Κλείνοντας με εμφανή αμηχανία είπε: "Μας λείπετε ήδη. Ευχαριστούμε και αντίο".

Τελευταία τροποποίηση στις 21:32 - 29 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.