ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες από το City... χτυπούν την πόρτα της Bundesbank

15:01 - 29 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Τράπεζες από το City... χτυπούν την πόρτα της Bundesbank
Ορισμένες από τις τράπεζες που σκοπεύουν να εγκαταλείψουν το Λονδίνο λόγω του Brexit έχουν ήδη χτυπήσει την... πόρτα της Bundesbank, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.

Οι τράπεζες που θα μετακομίσουν αναμένεται να εγκατασταθούν σε διάφορες πόλεις και όχι να δημιουργήσουν ένα χρηματοοικονομικό κέντρο που θα ανταγωνίζεται το Λονδίνο, δήλωσε ο Andreas Dombret, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank.

 

«Πολλές από τις τράπεζες που ενδιαφέρονται να μετακομίσουν στην Φρανκφούρτη μας έχουν χτυπήσει την πόρτα και έχω ήδη ενδιαφέρουσες συζητήσεις», τόνισε ο Dombret, ειδικός της γερμανικής τράπεζας σε θέματα εποπτείας. «Δεν περιμένω όλες οι τράπεζες να μετακομίσουν στην ίδια πόλη της Ευρώπης. Είναι βέβαιο ότι θα διασκορπιστούν έως ένα βαθμό», πρόσθεσε.

 

Η Φρανκφούρτη ανταγωνίζεται χρηματοοικονομικά κέντρα όπως το Παρίσι, το Μιλάνο, το Άμστερνταμ και το Δουβλίνο και ελπίζει να προσελκύσει τράπεζες που σήμερα έχουν την έδρα τους στο Λονδίνο και θέλουν να μεταφέρουν προσωπικό και μονάδες στην ηπειρωτική Ευρώπη.

 

Ωστόσο, ο Dombret υποστηρίζει ότι η Γερμανία δεν κάνει χάρες στις τράπεζες για να προτιμήσουν τη Φρανκφούρτη, αλλά θα διατηρήσει τους υφιστάμενους αυστηρούς κανόνες σε μία πόλη που αποτελεί την έδρα της ΕΚΤ, της Deutsche Bank και της Commerzbank. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τράπεζες που θα επιλέξουν τη Φρανκφούρτη έχουν το δικαίωμα να εφαρμόζουν πιο αυστηρούς κανόνες από το ισχύον πλαίσιο αλλά σε καμία περίπτωση πιο χαλαρούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.