ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηandelsblatt: Πώς το Brexit θα πλήξει το βρετανικό ΑΕΠ

20:34 - 29 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Ηandelsblatt: Πώς το Brexit θα πλήξει το βρετανικό ΑΕΠ
Το γερμανικό κοινοβούλιο, σε μια έκθεση που έχει στην κατοχή της η Handelsblatt, προβλέπει ότι το Brexit θα προκαλέσει πολύ μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα στη Βρετανία από ότι στα άλλα 27 κράτη μέλη.

Σύμφωνα με την έκθεση, το ΑΕΠ της Βρετανίας μπορεί να είναι κατά 9,5% μικρότερο το 2030 από όσο θα ήταν αν η χώρα παρέμενε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ενώ η βρετανική οικονομία θα αντιμετωπίσει σημαντικές απώλειες, ειδικά στην περίπτωση ενός “σκληρού Brexit”, οι συνέπειες θα είναι περιορισμένες για την Ε.Ε. των 27» επισημαίνει η έκθεση.

 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση της σχεδιάζει να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ενιαία αγορά αγαθών και υπηρεσιών, οδηγώντας την σε ένα «σκληρό Brexit».

 

Mε βάση την έκθεση, οι εταιρείες ήδη έχουν αρχίσει να είναι επιφυλακτικές στην πραγματοποίηση επενδύσεων στη Βρετανία λόγω της αβεβαιότητας για τον αντίκτυπο του Brexit.

 

«Οι περισσότερες εταιρείες είναι σε στάση αναμονής» δήλωσε στη Ηandelsblatt o Μάρκους Σούλερ, στέλεχος της συμβουλευτικής εταιρείες KPMG.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:37 - 29 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.