ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βουτιά» για τα ομόλογα της Βενεζουέλας

22:30 - 31 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
«Βουτιά» για τα ομόλογα της Βενεζουέλας
Ραγδαία πτώση καταγράφουν τα ομόλογα της Βενεζουέλας την Παρασκευή, εν μέσω πολιτικής θύελλας μετά την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων του νομοθετικού σώματος από το Ανώτατο Δικαστήριο, μια απόφαση που έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και κύμα διαμαρτυριών εντός της χώρας.

Η τιμή του ομολόγου λήξης 2027 υποχωρεί κατά 3,5 σεντς, στα 46,4 σεντς το δολάριο, με βάση τα στοιχεία του Reuters. Η απόδοση του, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, εκτινάχτηκε κατά 1,55 ποσοστιαίες μονάδες, κοντά στο 23%. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον περασμένο Αύγουστο. Είναι η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος της απόδοσης από τον Οκτώβριο.

 

Εν τω μεταξύ, η τιμή ομολόγου λήξης 2038, διολισθαίνει στα 40 σεντς το δολάριο, από τα 42,6 σεντς προηγουμένως. Η απόδοση αυξάνεται στο 18,22% από 17,17%.

 

Η γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας δήλωσε την Παρασκευή ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να αναλάβει τις νομοθετικές εξουσίες του Κογκρέσου παραβιάζει το σύνταγμα.

 

Την Πέμπτη, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας ανακοίνωσε πως θα αναλάβει τον ρόλο του Κογκρέσου, το οποίο ελέγχει η αντιπολίτευση, δίνοντας άδεια στον Μαδούρο να δημιουργήσει πετρελαϊκές κοινοπραξίες χωρίς την έγκριση του νομοθετικού σώματος.

 

«Συνιστά μια παραβίαση της συνταγματικής τάξης. Είναι υποχρέωση μου να εκφράσω την έντονη ανησυχία για τη χώρα μου» ανέφερε η κα. Ορτέγκα.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για μια ασυνήθιστη ρήξη με την κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο, καθώς η κα. Ορτέγκα αποτελεί σύμμαχο των Σοσιαλιστών.

 

Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας την Παρασκευή, με ομάδες φοιτητών να πραγματοποιούν πορεία έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο. Διαδηλωτές έκλεισαν κεντρικό δρόμο στο Καράκας, έχοντας στο πλευρό τους τον βουλευτή της αντιπολίτευσης Μιγκέλ Πιζάρο. «Δεν πρέπει να παραδοθούμε ή να σταματήσουμε, πρέπει να απαιτούμε τα δικαιώματά μας» τόνισε ο βουλευτής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.