ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ξεφόρτωμα» 4,5 τρισ. δολαρίων σε ομόλογα εξετάζει η Fed

21:42 - 05 Απρ 2017 | Ειδήσεις
«Ξεφόρτωμα» 4,5 τρισ. δολαρίων σε ομόλογα εξετάζει η Fed
Να ξεφορτωθούν ομόλογα 4,5 τρισ. δολαρίων που έχει στον ισολογισμό της η κεντρική τράπεζα θέλουν οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed και μάλιστα ξεκινώντας από το τρέχον έτος, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Μαρτίου.

«Εφόσον η οικονομία συνεχίσει να έχει την αναμενόμενη επίδοση, οι περισσότεροι συμμετέχοντες εκτίμησαν ότι θα συνεχιστούν οι σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων και έκριναν πως θα είναι κατάλληλη μια αλλαγή στην πολιτική επανεπένδυσης της Επιτροπής αργότερα αυτό το χρόνο» σημειώνεται στο κείμενο των πρακτικών.

 

«Πολλοί συμμετέχοντες τόνισαν πως η μείωση του μεγέθους του ισολογισμού πρέπει να γίνει με παθητικό και προβλέψιμο τρόπο» αναφέρεται.

 

Τα πρακτικά δείχνουν πως στη συνεδρίαση του Μαρτίου σχεδόν όλοι οι αξιωματούχοι έκριναν πως η οικονομία βρίσκεται ή είναι πολύ κοντά στην πλήρη απασχόληση.

 

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την αμερικάνικη οικονομία, πολλοί αξιωματούχοι επισήμαναν την αύξηση των τιμών στις τιμές των μετοχών.

 

«Ορισμένοι συμμετέχοντες εκτίμησαν ότι οι τιμές των μετοχών ως σχετικά υψηλές σε σχέση με τα καθιερωμένα κριτήρια αποτίμησης» σημειώνουν τα πρακτικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.