ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φορτηγό σκόρπισε το θάνατο στο κέντρο της Στοκχόλμης- Σύλληψη υπόπτου

16:16 - 07 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Φορτηγό σκόρπισε το θάνατο στο κέντρο της Στοκχόλμης- Σύλληψη υπόπτου
Φορτηγό έπεσε πάνω σε ανθρώπους σε πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης, το απόγευμα της Παρασκευής, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το βράδυ της Παρασκευής από την εφημερίδα Aftonbladet, ένας άνδρας συνελήφθη στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Ο άνδρας, ο οποίος είναι ελαφρά τραυματισμένος, είπε πως είναι ο δράστης της επίθεσης, ανέφερε η Aftonbladet. Η αστυνομία περιορίστηκε να ανακοινώσει ότι ένα πρόσωπο έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το πρακτορείο TT.

 

Υπάρχουν αναφορές για πολλούς τραυματίες, ενώ η αστυνομία επιβεβαιώνει την ύπαρξη τεσσάρων νεκρών. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και παιδιά.

 

truck

 

Ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λέβεν, ο οποίος έλειπε σε ταξίδι και επέστρεψε άμεσα στη Στοκχόλμη, στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

 

"Η Σουηδία δέχεται επίθεση, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια", είπε. Επίσης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς των θυμάτων.

 

Νωρίτερα, η αστυνομία της Σουηδίας έκανε γνωστό ότι ανακρίνει δύο πρόσωπα σε σχέση με την φονική επίθεση στην πρωτεύουσα.


"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι προχωρήσαμε στην προσαγωγή δύο ανθρώπων προκειμένου να υποβληθούν σε ανάκριση, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ύποπτοι" δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Λαρς Μπίστρομ.


"Θέλουμε να μιλήσουμε σε όλους όσοι γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με αυτό και πολλές φορές είναι καλύτερο να δίνουν κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα παρά στον τόπο όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό".

 

Το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε ήταν κλεμμένο.

 

Βίντεο δείχνουν τον κόσμο να τρέχει για να σωθεί...

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:05 - 07 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.