ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταγιάνι:Μην σπάσει το μέτωπο με την Αγγλία, κατά της τρομοκρατίας

18:59 - 20 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Ταγιάνι:Μην σπάσει το μέτωπο με την Αγγλία, κατά της τρομοκρατίας
Μετά την συνάντηση που είχε σήμερα, με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Theresa May, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου AntonioTajani, με δηλώσεις του άφησε να διαφανεί ότι, το κύριο πιάτο στο «μενού» αυτής της συνάντησης, δεν ήταν το Brexit, αλλά η συνέχιση της συνεργασίας Ευρώπης- Αγγλίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

«Η συνεχής ισχυρή συνεργασία σε θέματα άμυνας, πληροφοριών, ποινικών και δικαστικών θεμάτων με το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί κοινό συμφέρον. Τα πρόσφατα γεγονότα μας έχουν τραγικά υπενθυμίσει ότι η τρομοκρατία δεν γνωρίζει σύνορα. Με απλά λόγια, η ασφάλεια των πολιτών μας πρέπει πάντα να είναι υπεράνω της πολιτικής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωβουλής.

 

Κατά τα άλλα και στα πλαίσια της συζήτησης, για την θέση του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το Brexit, οι δηλώσεις του προέδρου Ταγιάνι ήταν γενικόλογες και αποκάλυψαν ότι, η ολοκλήρωση της διαδικασίας, για την πλήρη αποχώρηση της Αγγλίας από την ΕΕ, έχει ακόμη πολύ δρόμο.

 

Δήλωσε συγκεκριμένα ότι:

      •       «Το αποτέλεσμα της συνάντησης με την Πρωθυπουργό Μάη είναι θετικό.  Θέλουμε να υπερασπιστούμε σθεναρά τα δικαιώματα των πολιτών μας, τόσο των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

•       «Θέλουμε να εργαστούμε μαζί , αυτό είναι το σημαντικότερο μήνυμα και αυτό είναι ένα καλό ξεκίνημα».

•       «Θέλω να δημιουργήσουμε μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση στο μέλλον, βασισμένη σε μια μεθοδική συμφωνία απόσυρσης, όπου κάθε πλευρά τιμά τις δεσμεύσεις της, τίποτα περισσότερο.

 

Νίκος Ρούσσης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.