ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόλαση η Βενεζουέλα, 20 οι νεκροί, φόβος άμεσης πτώχευσης

10:00 - 22 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Κόλαση η Βενεζουέλα, 20 οι νεκροί, φόβος άμεσης πτώχευσης
Σοβαρό κίνδυνο να χρεοκοπήσει φέτος διατρέχει η Βενεζουέλα, η οποία πλήττεται από βίαιες διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, με τους νεκρούς των τελευταίων δύο ημερών να φτάνουν τους δώδεκα, ενώ νέες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο.

Αυτή τη στιγμή, τα διαθέσιμα της χώρας φτάνουν μόλις στα 10 δισ. δολάρια και το χειρότερο είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών δεν είναι σε νόμισμα, αλλά σε μπάρες χρυσού, γεγονός που δεν διευκολύνει τις πληρωμές.

 

Εν τω μεταξύ, το Καράκας θα κληθεί σύντομα να πληρώσει μεγάλα ποσά για χρέος, που για το υπόλοιπο του έτους ανέρχονται στα 6 δισ. δολάρια.

Το υπόλοιπο των 10 δισ. που υπάρχει είναι το απαραίτητο απόθεμα για να διατηρείται η οικονομία σταθερή, αλλά μάλλον δεν επαρκεί.

 

Για σήμερα, Σάββατο, η αντιπολίτευση κάλεσε όσους αντιδρούν στην πολιτική του Maduro να πραγματοποιήσουν μια "σιωπηρή" πορεία διαμαρτυρίας στο Καράκας για να αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους σκοτώθηκαν στις ταραχές. Επιπλέον, για τη Δευτέρα η αντιπολίτευση κάλεσε τους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν μια "καθιστική" διαμαρτυρία και να αποκλείσουν τους κεντρικούς δρόμους της Βενεζουέλας.

 Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 20, από το ξεκίνημα των συγκρούσεων την περασμένη εβδομάδα, ενώ μόνο την Παρασκευή τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν μέσω διαδηλώσεων, καταστολής και πλιάτσικου καταστημάτων για φαγητό.

 

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στην περιοχή Ελ Βάγιε, κοντά στη στρατιωτική βάση του Καράκας, όπου δεκατρείς άνθρωποι, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, έπαθαν ηλεκτροπληξία, στην προσπάθειά τους να αρπάξουν ψωμί από έναν φούρνο με ηλεκτροφόρα σύρματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:06 - 22 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.