ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοβότνι: Brexit και Τραμπ συνιστούν παράγοντες ανησυχίας για την οικονομία

13:51 - 25 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Νοβότνι: Brexit και Τραμπ συνιστούν παράγοντες ανησυχίας για την οικονομία
Την ανησυχία του τόσο για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα αμερικανική κυβέρνηση όσο και για τις επιπτώσεις που θα έχει το Brexit στην ευρωζώνη, εξέφρασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας τόνισε σε συνέντευξή του ότι οι αβεβαιότητες σχετικά με την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του D. Trump παραμένουν. “Σε συζητήσεις που είχαμε κατά τη διάρκεια της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, ένας από τους συνομιλητές μας, μάς είπε ότι ο Trump και η ομάδα του δεν περίμεναν να κερδίσουν. Είχαν προεκλογικό πρόγραμμα αλλά δεν είναι προετοιμασμένοι για το πώς να προχωρήσουν... κάτι που σημαίνει ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα μπορούσε να σκοντάψει για λίγο”, δήλωσε ο Nowotny.

 

Tο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, υπογράμμισε επίσης ότι οι οικονομικές απειλές που συνιστά το Brexit έχουν υποτιμηθεί και ότι ο ίδιος φοβάται “πολλές αρνητικές εκπλήξεις” κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.