ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Τραμπ εφαρμόζει τις μεγαλύτερες φορολογικές ελαφρύνσεις στην ιστορία των ΗΠΑ

21:30 - 26 Απρ 2017 | Ειδήσεις
O Τραμπ εφαρμόζει τις μεγαλύτερες φορολογικές ελαφρύνσεις στην ιστορία των ΗΠΑ
Ραγδαίες είναι οι αλλαγές και βαθιές οι περικοπές των φορολογικών συντελεστών που προτείνει για το φορολογικό σύστημα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από το Λευκό Οίκο όπου παρουσίασε την Τετάρτη το αρχικό του σχέδιο για την φορολογική μεταρρύθμιση.

Το σχέδιο κινείται στη γραμμή όσων είχε παρουσιάσει στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, περιλαμβάνει ωστόσο σημαντικές αλλαγές. Μία εκ των βασικότερων είναι πως προτείνει την κατάργηση πρόβλεψης στο φορολογικό κώδικα που επιτρέπει στους φορολογούμενους να αφαιρούν τους πολιτειακούς και δημοτικούς φόρους που πληρώνουν από το εισόδημα που δηλώνουν.

 

Η αλλαγή θα επιβαρύνει όσους κατοικούν σε πολιτείες υψηλών συντελεστών όπως η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και η Καλιφόρνια και πιθανότατα θα εγείρει αντιδράσεις από τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές των περιοχών αυτών.

 

Ανάμεσα στις προτάσεις του είναι μεταξύ άλλων ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής εισοδήματος 35%, από 39,6% σήμερα. Παρά τη μείωσή του, ο συντελεστής παραμένει υψηλότερος από το 33% που υποστήριζε ο Tραμπ προτού εκλεγεί. Οι χαμηλότεροι συντελεστές θα διαμορφωθούν στο 10% και στο 25%, ενώ η τυπική έκπτωση φόρου για τους φορολογούμενους θα διπλασιαστεί.

 

Ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων, με βάση το σχέδιο, μειώνεται στο 15%, από 35% και οι αμερικανικές επιχειρήσεις θα οφείλουν ελάχιστο ή και μηδενικό φόρο για τα μελλοντικά τους κέρδη στο εξωτερικό. 

 

Καταργούνται ο φόρος κληρονομιάς και ο συμπληρωματικός φόρος εισοδήματος.

 

Αναπάντητα παραμένουν σημαντικά ζητήματα όπως το εάν οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απομειώνουν απευθείας τις κεφαλαιακές δαπάνες ή το πώς θα διαρθρώνεται η φοροαπαλλαγή για τη φροντίδα τέκνων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:40 - 26 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.