ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια-Το QE παραμένει στα €60 δισ.

15:42 - 27 Απρ 2017 | Ειδήσεις
ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια-Το QE παραμένει στα €60 δισ.
Όπως αναμενόταν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στα ιστορικά χαμηλά του 0%. Αμετάβλητα παρέμειναν επίσης το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης στο 0,25% και το επιτόκιο καταθέσεων στην ΕΚΤ από άλλα τραπεζικά ιδρύματα στο -0,4%.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι το πρόγραμμα αγορών ομολόγων θα διατηρηθεί στα 60 δισ. ευρώ μηνιαίως ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 ή και περαιτέρω εάν χρειαστεί.

 

Σημειώνει ακόμα ότι εάν οι προοπτικές επιδεινωθούν, είναι έτοιμη να αυξήσει το ύψος των αγορών ή και τη διάρκεια του προγράμματος.  

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ετοιμάζεται μια στρατηγική εξόδου από το QE, ο κ. Ντράγκι απάντησε πως το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει συζητήσει ακόμα για μια έξοδο από το πρόγραμμα. 

 

«Δεν σχολιάζω απόψεις πολιτικών για τη νομισματική πολιτική», απάντησε σε ερώτηση για τις επικρίσεις της πολιτικής της ΕΚΤ από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

Σημείωσε όμως με... νόημα ότι «είναι ειρωνικό να ακούμε αυτά τα σχόλια από ανθρώπους που υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της νομισματικής πολιτικής».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:20 - 27 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.