ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επτά μονάδες πάνω από τον Σουλτς η Μέρκελ

11:13 - 30 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Επτά μονάδες πάνω από τον Σουλτς η Μέρκελ
Οι Χριστιανοδημοκράτες έχουν προβάδισμα επτά μονάδων έναντι των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών πέντε μήνες πριν από τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση για την εφημερίδα Bild am Sonntag.

Από την έρευνα του ινστιτούτου Emnid διαπιστώθηκε πως οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές σύμμαχοί τους θα κέρδιζαν 36% των ψήφων, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, το ίδιο ποσοστό που είχαν συγκεντρώσει και σε μια παρόμοια δημοσκόπηση του Emnid για την Bild am Sonntag που είχε γίνει πριν από μια εβδομάδα.

Αντίθετα, οι Σοσιαλδημοκράτες, με επικεφαλής τον υποψήφιό τους για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς, συνέχισαν να υποχωρούν και μέσα στην εβδομάδα έχασαν δύο ποσοστιαίες μονάδες, κατεβαίνοντας στο 29%.

Την ίδια ώρα, το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνει το 9% των ψήφων, οι Πράσινοι το 7%, το αριστερό «Die Linke το 9% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) το 6%.

 

Δεδομένης της πρόθεσης των δύο μεγάλων κομμάτων να μην ανανεώσουν τη συνεργασία τους στο κυβερνητικό σχήμα, τα μικρότερα κόμματα θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της επόμενης κυβέρνησης.

 

Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, ένας πιθανός συνασπισμός CDU/CSU - FDP συγκεντρώνει το 42% των ψήφων, ενώ στον αντίποδα, μία πιθανή συνεργασία ανάμεσα σε SPD, Die Linke και Πράσινους αποσπά το 45% των ψήφων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.