ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν σταματά η τραγωδία στη Βενεζουέλα, στους 39 οι νεκροί

13:24 - 11 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Δεν σταματά η τραγωδία στη Βενεζουέλα, στους 39 οι νεκροί
Δύο επιπλέον νεκροί προστέθηκαν χτες στον τραγικό απολογισμό των βίαιων διαμαρτυριών που λαμβάνουν χώρα στη Βενεζουέλα, εναντίον του καθεστώτος Μαδούρο, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 39, μόνο τον τελευταίο μήνα.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων ένας 27χρονος και ένας 32χρονος βρήκαν τραγικό θάνατο, χωρίς προς το παρόν να έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες θανάτου τους, αλλά με τα τοπικά μμε να αναφέρουν πως δέχτηκαν πυροβολισμούς.

 

Συνολικά πλέον τα θύματα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα είναι 39. Πάνω από 1.800 άτομα έχουν συλληφθεί, και ένα τρίτο από αυτούς παραμένει υπό κράτηση από τις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με την οργάνωση δικαιωμάτων των φυλακισμένων Φόρουμ Φυλακών. Εκατοντάδες έχουν επίσης τραυματιστεί σε οδομαχίες, ενώ αυξάνονται οι επιθέσεις λεηλασίας, ιδιαίτερα τα βράδια.

 

Εν τω μεταξύ την αντίδραση της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα προκάλεσε η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ότι "η Ελλάδα δεν θα γίνει η Βενεζουελα του Μαδούρο. Όσο κι αν αρνείται να καταδικάσει ο κ.Τσίπρας ένα καθεστώς που σκοτώνει τους πολίτες του".

 

Η αντίδραση δεν εκφράστηκε με επίσημη ανακοίνωση αλλά με ανάρτηση στο Twitter με την πρεσβεία αρχικά να εκφράζει τη λύπη της για τις αναφορές του προέδρου της ΝΔ και στη συνέχεια να του επιτίθεται κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιεί τη Βενεζουέλα για να ασκήσει εσωτερική πολιτική.

 

Ακολουθώντας, δε, τη γραμμή Μαδούρο η πρεσβεία υποστηρίζει ότι "τη βία στη Βενεζουέλα την προκαλεί η δεξιά".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.