ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ναι» Σ.Αραβίας-Ρωσίας στην επέκταση στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου

10:41 - 15 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
«Ναι» Σ.Αραβίας-Ρωσίας στην επέκταση στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Υπέρ της παράτασης των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου από τους παραγωγούς παγκοσμίως μέχρι το τέλος του α΄ τριμήνου 2018 τάχθηκαν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία.

Η παράταση των περικοπών των ήδη συμφωνηθέντων όγκων είναι απαραίτητη για να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης των αποθεμάτων παγκοσμίως στον πενταετή μέσο όρο, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Ενέργειας των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών παγκοσμίως σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο.


Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, οι μεγαλύτερες από τις 24 χώρες που συμφώνησαν για τη μείωση της παραγωγής για έξι μήνες από τον Ιανουάριο, επαναβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους στη συμφωνία παρά την όλο και πιο μεγάλη αμφισβήτηση για την αποτελεσματικότητά της.


Θα παρουσιάσουν τη θέση τους εν όψει της συνεδρίασης του OPEC και άλλων χωρών που αποτελούν μέρος της συμφωνίας, αργότερα στη διάρκεια του μήνα, στη Βιέννη.


"Η συμφωνία πρέπει να επεκταθεί καθώς δεν θα φθάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο αποθεμάτων μέχρι το τέλος Ιουνίου", τόνισε ο Khalid Al-Falih της Σαουδικής Αραβίας στη διάρκεια της εκδήλωσης με τον Alexander Novak της Ρωσίας.


"Επομένως καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι καλύτερα θα ήταν να λήξει στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2018", πρόσθεσε.


Καθώς μιλούσαν οι υπουργοί, τα futures του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο, κατά 1,8% στα 48,70 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent σημειώνει άνοδο 1,7% στα 51,69 δολάρια το βαρέλι.


Ενώ ο OPEC και οι σύμμαχοί του μείωσαν την παραγωγή, οι ΗΠΑ, που δεν συμμετέχουν στη συμφωνία, έχουν αυξήσει την παραγωγή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015, καθώς αντλεί περισσότερο σχιστόλιθο.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:54 - 15 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.