ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για στενή συνεργασία δεσμεύτηκαν Μέρκελ-Μακρόν

20:22 - 15 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Για στενή συνεργασία δεσμεύτηκαν Μέρκελ-Μακρόν
Έναν οδικό χάρτη για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης επιθυμούν η Γερμανία και η Γαλλία έχοντας στόχο να κάνουν την ευρωζώνη πιο ανθεκτική σε μελλοντικές κρίσεις, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη τύπου με το Γάλλο ομόλογο της.

Η καγκελάριος σχολίασε πως συμφώνησε με τον Εμανουέλ Μακρόν να συνεργαστούν στενά, λέγοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Η Ευρώπη θα τα πάει καλά, μόνο αν είναι ισχυρή η Γερμανία, υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά τη συνάντηση της με το Γάλλο πρόεδρο. 

 

Ο κ. Μακρόν δήλωσε από την πλευρά του πως πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας πως ο ίδιος σχεδιάζει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις τους επόμενους μήνες. Όπως υπογράμμισε, θέλει μια Ευρώπη λιγότερο γραφειοκρατική, η οποία θα παρέχει μεγαλύτερη προστασία στους πολίτες. 

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Μακρόν υποστήριξε πως ο γαλλο-γερμανικός άξονας πρέπει να υιοθετήσει μια πιο πραγματιστική στάση.

 

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα παρουσιάσουν τις επόμενες εβδομάδες έναν οδικό χάρτη για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης. 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.