ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kuroda(BoJ): «Αρκετά σίγουρος» ότι θα βγούμε ομαλά από το QE

10:26 - 16 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Kuroda(BoJ): «Αρκετά σίγουρος» ότι θα βγούμε ομαλά από το QE
«Αρκετά σίγουρος» ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να βγει ομαλά από το πρόγραμμα νομισματικής στήριξης, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή να γίνει αυτό, εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda.

Αλλά επίσης δήλωσε ότι η BoJ "πάντα” είχε περιθώριο να επεκτείνει τη νομισματική στήριξη για να πετύχει τον στόχο του πληθωρισμού για το 2%, υπογραμμίζοντας ότι οι μισθοί και οι τιμές άργησαν να ανταποκριθούν στις βελτιώσεις της οικονομίας.

 

"Μπορει να υπάρχουν κάποια δύσκολα ζητήματα, αλλά είμαι σίγουρος ότι η BoJ έχει αρκετά εργαλεία” για να διαχειριστεί μια έξοδο από το πρόγραμμα τόνωσης, ανέφερε ο Kuroda σε σεμινάριο στο Τόκιο.

 

Για όταν η BoJ αποφασίσει να αποσύρει το πρόγραμμα στήριξης, ο Kuroda δήλωσε ότι ίσως θα πρέπει να διδαχθούν από τις ΗΠΑ, από το πώς η Federal Reserve αποσύρει την υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική της.

 

"Αλλά οι ΗΠΑ είναι οι ΗΠΑ, και η Ιαπωνία είναι η ΙΑπωνία. Σε αυτό το στάδιο, δεν αποσύρουμε το πρόγραμμα”, πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως η BoJ δεν είναι κοντά σε έξοδο από το προγραμμα στήριξης, ενώ ο πληθωρισμός απέχει από το στόχο του 2%.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:40 - 16 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.