ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα «καρφιά» Ακιντζί σε Αναστασιάδη

14:20 - 19 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Νέα «καρφιά» Ακιντζί σε Αναστασιάδη
Δεν υπάρχει εποικοδομητική πρόταση, αλλά προσπάθεια να τεθούν προϋποθέσεις για μια συνάντηση στη Γενεύη, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί δυστυχώς και πάλι με χειραγώγηση να δημιουργήσει εντυπώσεις, αναφέρει προσθέτοντας ότι με επιμονή τις τελευταίες ημέρες μεταδίδεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε μια πολύ θετική και εποικοδομητική πρόταση, η οποία απορρίφθηκε από την τουρκοκυπριακή  πλευρά.

 

«Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί. Δεν υπάρχει εποικοδομητική πρόταση, μόνο προσπάθεια να τεθούν προϋποθέσεις για μια συνάντηση στη Γενεύη. Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης θέλει στη Γενεύη να τελειώσουμε ειδικά με το εδαφικό, μετά να ολοκληρωθούν τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων και στο τέλος να συζητήσουμε τα θέματα που απομένουν στα άλλα κεφάλαια».

 

Δεν μπορεί, προσθέτει, να αποδεχτεί αυτή την επιμονή σε ακριβώς αντίθετα πράγματα από το Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και την ανακοίνωση του αποτελέσματος της Διάσκεψης της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου 2017. «Όταν είπα ότι κανείς Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτή την άποψη, αυτό εννοούσα». Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρει επίσης ότι χωρίς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να έχει ξεκάθαρα αποδεχθεί ενώπιον της κοινής γνώμης έναν βασικό στοιχείο της πολιτικής ισότητας των Τουρκοκυπριων, την εκ περιτροπής προεδρία και την αποτελεσματική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων, προτείνει να συμφωνηθούν τα θέματα εδαφικού και ασφάλειας και εγγυήσεων.

 

«Δεν τίθεται θέμα να εγκριθεί μια τέτοια στάση. Στο σημείο που βρισκόμαστε για να μπορέσει να υπάρξει ένα αποτέλεσμα είναι πλέον ξεκάθαρο το τι πρέπει να γίνει. Για να μπορέσουμε να δούμε ολόκληρη την εικόνα, είναι υποχρεωτικό να συζητηθούν όλα τα σημαντικά θέματα που παραμένουν άλυτα σε μια παράλληλη διαδικασία».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:29 - 19 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.