ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς τη χειρότερη εβδομάδα για το δολάριο από τον Αύγουστο

15:47 - 19 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Προς τη χειρότερη εβδομάδα για το δολάριο από τον Αύγουστο
Προς τη χειρότερη εβδομάδα από τον Αύγουστο οδεύει το δολάριο, εν μέσω πολιτικής θύελλας στην Ουάσινγκτον, με το αμερικανικό νόμισμα να χάνει πλέον όλα τα κέρδη που είχε αποκτήσει μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Η αμερικανική κυβέρνηση φαίνεται πως απο τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής της περνά από κρίση σε κρίση, ξεκινώντας από την αιφνιδιαστική απόλυση του Τζέιμς Κόμεϊ από επικεφαλής του FBΙ και συνεχίζοντας με τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Αμερικανός πρόεδρος μοιράστηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας απόρρητες πληροφορίες που είχαν αποκτηθεί από στενό σύμμαχο των ΗΠΑ για το Ισλαμικό Κράτος. Το κλίμα επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο από τους ισχυρισμούς ότι ο Τραμπ πίεσε τον Κόμεϊ να σταματήσει να διερευνά τον πρώην αρχηγό της εθνικής ασφαλείας και τις σχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας με τη Ρωσία.

 

Οι εξελίξεις αυτές έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες σχετικά με την κρίση και την ικανότητα του Τραμπ να κυβερνήσει, ενώ στα αμερικανικά μίντια έχει ανοίξει ακόμα και συζήτηση για το ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη εναντίον του.

 

Βέβαια, ένας βασικός παράγοντας που προκαλεί αναταράξεις στις αγορές είναι οι φόβοι ότι, λόγω της πολιτικής κρίσης, ο Τραμπ δεν θα εφαρμόσει σύντομα τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί και ότι δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει την οικονομική του ατζέντα.

 

Ο δείκτης του δολαρίου, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων νομισμάτων, έχει υποχωρήσει γύρω στο 1,6% αυτή την εβδομάδα, χτυπώντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Νοεμβρίου - την ημέρα των αμερικανικών εκλογών - την Τετάρτη.

 

Το ευρώ χτύπησε υψηλό έξι μηνών την Πέμπτη και σήμερα κινείται κοντά σε αυτά τα επίπεδα και στο 1,1139 έναντι του δολαρίου, ενώ η ισοτιμία δολαρίου/γεν διαμορφώνεται στο 111,46.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:59 - 19 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.