ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι... δουλειές του Τραμπ στη Σ.Αραβία-Ο λόγος για το Ισλάμ

21:44 - 20 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Οι... δουλειές του Τραμπ στη Σ.Αραβία-Ο λόγος για το Ισλάμ
Στο πρώτο επίσημο ταξίδι του πρώτου στο εξωτερικό από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ ήρθε σε συμφωνία με τον βασιλιά της χώρας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ για εξοπλιστικά προγράμματα 110 δισ. δολαρίων.

Εκτός όμως από τα εξοπλιστικά προγράμματα, στο πλαίσιο του ταξιδιού υπεγράφησαν συμφωνίες και σε άλλους τομείς, από την υγεία μέχρι το πετρέλαιο και τις στρατιωτικές προμήθειες.

 

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας απένειμε στον κ. Τραμπ την ανώτατη τιμητική διάκριση του βασιλείου στη διάρκεια συνάντησής τους στο παλάτι.

 

Όπως δήλωσε ο κ. Σαλμάν, η επίσκεψη του κ. Τραμπ θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και θα βοηθήσει στην ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας.

 

 

Την Κυριακή ο Τραμπ θα εκφωνήσει ενώπιον περίπου 50 ηγετών μουσουλμανικών χωρών ομιλία στην οποία θα υπογραμμίζει τις "ελπίδες" του για ένα "ειρηνικό όραμα" του Ισλάμ.

 

Μετά από τη Σαουδική Αραβία, ο κ. Τραμπ θα επισκεφθεί το Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, τις Βρυξέλλες, το Βατικανό και τη Σικελία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.