ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόβει απ'την υγεία και επενδύει στην άμυνα ο Τραμπ

20:37 - 23 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Κόβει απ'την υγεία και επενδύει στην άμυνα ο Τραμπ
Κατά 3,6 τρισ. δολάρια πρόκειται να περικόψει σε βάθος 10ετιας η κυβέρνηση Τραμπ, όπως προβλέπει το σχέδιο προϋπολογισμού, προτείνοντας βαθιές περικοπές στην υγεία και αυξήσεις στις αμυντικές δαπάνες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το Πεντάγωνο θα λάβει περισσότερα κονδύλια, ενώ θα υπάρξει μια πληρωμή $1,6 δισ. για την έναρξη της κατασκευής του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. O προϋπολογισμός για το δημοσιονομικό έτος που ξεκινά στις 1 Οκτωβρίου προσφέρει $574,5 δισ. για το Πεντάγωνο, μια αύξηση περίπου 10% σε σχέση με το 2016.

 

Aνάμεσα σε όλα οι σχεδιασμοί Τραμπ προβλέπουν την πώληση των μισών στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ, τα οποία δημιουργήθηκαν το 1975.

 

Η μεγαλύτερη εξοικονόμηση θα προέλθει από τις περικοπές στο πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης για τους φτωχούς. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα ζητήσει από τους βουλευτές να εγκρίνουν την περικοπή πάνω από $800 δισ. από το Medicaid.

 

Το σχέδιο που παρουσιάστηκε την Τρίτη περιλαμβάνει ακόμα μια μείωση 31,4% στη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Χαμηλότερα είναι και τα προβλεπόμενα κονδύλια για την χρηματοδότηση προγραμμάτων για διεθνείς οργανισμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.