ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες συλλήψεις στο Μάντσεστερ-Σε κρίσιμη κατάσταση οι τραυματίες(vid)

20:07 - 24 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Νέες συλλήψεις στο Μάντσεστερ-Σε κρίσιμη κατάσταση οι τραυματίες(vid)
Στη σύλληψη ενός ακόμα προσώπου προχώρησε η βρετανική αστυνομία για τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ που προκάλεσε το θάνατο 22 ανθρώπων.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν πως ο άνδρας μετέφερε ένα πακέτο και συνελήφθη στην πόλη Γούιγκαν, 27 χιλιόμετρα δυτικά από το κέντρο του Μάντσεστερ. 

 

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μάντσεστερ γνωστοποίησε πως οι έρευνες επικεντρώνονται σε ένα δίκτυο προσώπων.

 

«Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι ερευνάμε ένα δίκτυο» δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ίαν Χόπκινς σε δημοσιογράφους.

 

«Όπως έχω πει, (οι έρευνες) συνεχίζονται με συγκεκριμένο ρυθμό. Διεξάγουμε εκτενείς έρευνες και επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στην περιοχή του Μάντσεστερ καθώς μιλάμε» επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «τέσσερις άνθρωποι» έχουν τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών.

 

Αυξημένα τα επίπεδα συναγερμού

 

Στο μεταξύ μέχρι και 3.800 στρατιώτες θα ξεχυθούν στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την αναβάθμιση του επιπέδου συναγερμού σε «κρίσιμο» (ή «κόκκινο») από «σοβαρό» που ήταν μέχρι χθες (πορτοκαλί), λόγω της επίθεσης αυτοκτονίας που έγινε στο τέλος συναυλίας στο Μάντσεστερ, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άτομα -μεταξύ των οποίων και παιδιά.

 

Φήμες αναφέρουν πως ο δράστης πιθανότατα δεν ενήργησε μόνος του. Η αστυνομία ταυτοποίησε τον 22χρονο γεννημένο στη Βρετανία Salman Abedi ως τον δράστη της επίθεσης.

 

Δύσκολες ώρες για τους τραυματίες

 

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας της ευρύτερης περιοχής του Μάντσεστερ, στο νοσοκομείο βρίσκονται 64 άτομα, από τα οποία τα περίπου 20 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, καθώς φέρουν «εξαιρετικά τραυματικές πληγές» όπως βλάβες σε ζωτικά όργανα.

 

«Υπάρχουν βλάβες σε ζωτικά όργανα, σοβαρά τραύματα στα άκρα και ορισμένα από τα άτομα αυτά θα χρειαστούν πολύ μακροχρόνια φροντίδα και στήριξη», είπε στο Sky News.

 

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.