ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Goldman Sachs «αγοράζει» Βενεζουέλα ποντάροντας σε αλλαγή κυβέρνησης

11:54 - 29 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Η Goldman Sachs «αγοράζει» Βενεζουέλα ποντάροντας σε αλλαγή κυβέρνησης
«Σανίδα σωτηρίας» αποτέλεσε για τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο η αγορά εκ μέρους της Goldman Sachs ομολόγων Βενεζουέλας ύψους περίπου 2,8 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Η εφημερίδα μάλιστα επισημαίνει ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται σε μια σταθερή τάση αύξησης των τοποθετήσεων της τράπεζας σε assets της χώρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας με έδρα στην Νέα Υόρκη, πλήρωσε την περασμένη εβδομάδα 31 cents ανά δολάριο και περίπου 865 εκατ. δολάρια, για ομόλογα που εκδόθηκαν από την κρατική πετρελαϊκή εταιρία Petróleos de Venezuela το 2014 και τα οποία λήγουν το 2022, σύμφωνα με πέντε πηγές της Wall Street Journal από το περιβάλλον της συναλλαγής.

 

Η συναλλαγή έγινε με έκπτωση 31% επί της τιμής με την οποία τελούν σήμερα υπό διαπραγμάτευση τίτλοι της Βενεζουέλας που ωριμάζουν την ίδια χρονιά.

 

Όπως πρόσθεσαν, η Goldman Sachs ποντάρει στο ότι μια αλλαγή στην κυβέρνηση θα μπορούσε να υπερδιπλασιάσει την αξία αυτού του χρέους, που πωλείται με τεράστιες εκπτώσεις και οι αποδόσεις του είναι γύρω στο 30%, λόγω χρόνιων φόβων για πτώχευση.

 

Να σημειωθεί ότι η αμερικανική τράπεζα προχώρησε στην επένδυση αυτή την ίδια ώρα που οι επικριτές του Μαδούρο κάνουν επιθετικό lobbying για να εμποδίσουν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από τη Δύση να διοχετεύσουν χρήματα προς την κυβέρνηση που έχει στερέψει από μετρητά και η οποία έχει κατηγορηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες για εκτεταμένες παραβιάσεις δικαιωμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.