ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο CEO της BlackRock «ποντάρει» στην ευρωπαϊκή οικονομία

11:49 - 31 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Ο CEO της BlackRock «ποντάρει» στην ευρωπαϊκή οικονομία
H εικόνα της οικονομίας των ΗΠΑ, δείχνει χειρότερη από το αναμενόμενο, λόγω της αβεβαιότητας στα ζητήματα των φορολογικών ελαφρύνσεων στις επιχειρήσεις και στην ενίσχυση των δημοσίων δαπανών για τις υποδομές, τα οποία είχε υποσχεθεί ότι θα υλοποιήσει ο Ντ.Τραμπ προεκλογικά, ενώ η Ευρώπη μοιάζει να είναι πιο ισχυρή αυτή τη στιγμή, αναφέρει ο CEO της BlackRock, Larry Fink.

«Η ανάπτυξη της Ευρώπης θα κινηθεί στα ίδια, εάν όχι σε πιο υψηλά επίπεδα από τις ΗΠΑ, κάτι που αποτελεί μεγάλη έκπληξη», προβλέπει ο Fink.

 

«Ανάπτυξη των ΗΠΑ, με ρυθμό γύρω στο 2,5% ''δεν θα συμβεί'', ενώ τον στόχο αυτό, είναι πολύ πιθανό να πετύχει η Ευρωπαϊκή Ένωση». Αυτή η πρόβλεψη του Fink έρχεται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων του Bloomberg, οι οποίοι προβλέπουν ότι η ανάπτυξη θα κυμανθεί περί το 2,2% για τις ΗΠΑ και στο 1,8% για την Ευρωζώνη.

 

«Τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου, θα είναι απογοητευτικά για τις ΗΠΑ, ως προς τα κέρδη και την ανάπτυξη», υποστηρίζει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «οι αγορές είναι ήδη στο πιο ψηλό σημείο που θα φτάσουν».

 

«Μέχρι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη διοίκηση του Αμερικανού προέδρου οι CEOs δεν θα συνεχίσουν τις επενδύσεις».

 

«Αντίθετα μία Ευρώπη με οδηγούς τον Emmanuel Macron και την Angela Merkel, διαθέτει περισσότερη αξιοπιστία, ακόμα και τη στιγμή που η ΕΕ, διαπραγματεύεται την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση. Το Brexit είναι χειρότερο για τη Βρετανία, παρά για την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε καταλήγοντας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.