ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moody's: Σε κίνδυνο η πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας

14:50 - 13 Ιουλ 2017 | Ειδήσεις
Moody's: Σε κίνδυνο η πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας
Την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας έχουν θέσει σε πίεση η αβεβαιότητα που προκύπτει από το Brexit και τους αυξανόμενους πολιτικούς και δημοσιονομικούς κινδύνους που παρουσιάστηκαν μετά τις πρόσφατες γενικές εκλογές στη Βρετανία ανακοίνωσε την Τρίτη η Moody’s Investors Service.

Η βαθμολογία Aa1 για το βρετανικό κυβερνητικό χρέος θα μπορούσε να υποβαθμιστεί, αν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν καταφέρει να κλείσει εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, η οποία θα της εξασφάλιζε ικανοποιητική πρόσβαση στην κοινή αγορά, εξήγησε ο οίκος αξιολόγησης σε έκθεσή του.

 

«Αν και οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ ξεκίνησαν πρόσφατα, παραμένει ασαφές το αν η βρετανική κυβέρνηση μπορεί εντέλει να φέρει ένα εύλογα καλό αποτέλεσμα για τη Βρετανία», υπογράμμισε η Kathrin Muehlbronner, ανώτατη αντιπρόεδρος στον Moody’s και συντάκτρια της έκθεσης.

 

«Η πιθανότητα μιας αιφνίδιας -και επιζήμιας- εξόδου χωρίς συμφωνία και επιστροφή στις κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου έχει αυξηθεί σε σύγκριση με τις προσδοκίες που είχαμε αμέσως μετά το δημοψήφισμα, με την κυβέρνηση μέχρι στιγμής να επιδιώκει στόχους που υπαινίσσονται hard Brexit.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.