ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανασχηματίστηκε η τουρκική κυβέρνηση-Οι βασικές αλλαγές

16:49 - 19 Ιουλ 2017 | Ειδήσεις
Ανασχηματίστηκε η τουρκική κυβέρνηση-Οι βασικές αλλαγές
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου παρέμειναν στις θέσεις τους, όπως και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αντικαταστάθηκαν σχεδόν όλοι οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης.

Συνολικά, 15 από τους υπουργούς της κυβέρνησης παρέμειναν στις θέσεις τους, άλλοι 6 μετακινήθηκαν σε άλλα υπουργεία, ενώ στο κυβερνητικό σχήμα προστέθηκαν 5 νέοι υπουργοί.

Όπως ανακοινώθηκε, θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης αναλαμβάνουν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, ο πρώην υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ, ο πρώην υπουργός Υγείας Ρετζέπ Ακντάγ και ο Χακάν Τσαβούσογλου. Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραμένει επίσης ο Μεμχέτ Σιμσέκ, ένα πρόσωπο που χαίρει ιδιαίτερου σεβασμού μεταξύ των επενδυτών.

Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας.

Νέος υπουργός Δικαιοσύνης διορίστηκε ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

Ο Νατζί Αγκμπάλ παραμένει υπουργός Οικονομίας ενώ τις θέσεις τους διατηρούν επίσης οι υπουργοί Οικονομικών, Τελωνείων και Ανάπτυξης. Επίσης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου παραμένει στην κυβέρνηση ως υπουργός Εξωτερικών και ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο γαμπρός του προέδρου Ερντογάν, στο υπουργείο Ενέργειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.