ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Εξισορρόπηση στις διασυνοριακές ροές κεφαλαίου

10:47 - 20 Ιουλ 2017 | Ειδήσεις
Κίνα: Εξισορρόπηση στις διασυνοριακές ροές κεφαλαίου
H διασυνοριακές ροές κεφαλαίου στην Κίνα είναι οι πιο ισορροπημένες εδώ και τρία χρόνια και ο κίνδυνος σημαντικών εκροών κεφαλαίου έχει υποχωρήσει σημαντικά, χάρη στις προσδοκίες για σταθεροποίηση της ισοτιμίας του γουάν, ανακοίνωσε σήμερα η ρυθμιστική αρχή της χώρας που είναι αρμόδια για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Οι προσπάθειες των αρχών να χρησιμοποιήσουν έναν «αντικυκλικό παράγοντα» για να σταθεροποιήσουν την ισοτιμία του γουάν, έχει φέρει κάποια αρχικά αποτελέσματα, ενώ οι ενισχυμένοι έλεγχοί τους για συμμόρφωση, περιόρισαν τις αγορές ξένων νομισμάτων από μεμονωμένα άτομα το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, ανέφερε η Wang.

 

Οι ροές κεφαλαίου της Κίνας έχουν σταθεροποιηθεί σημαντικά από το φετινό Φεβρουάριο και μετά, πρόσθεσε και επεσήμανε ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό σταθερά στο άμεσο μέλλον, λόγω του σταθερού outlook της κινεζικής οικονομίας.

 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για την ετήσια οικονομική ανάπτυξη», υποστήριξε.

 

Το Πεκίνο σχεδιάζει να διατηρήσει την ανάπτυξη της οικονομίας τουλάχιστον στο 6,5% φέτος. Το πρώτο εξάμηνο η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αναπτύχθηκε με 6,9%, σε σύγκριση με πέρυσι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.