ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ προς Β.Κορέα:Μάλλον η προειδοποίησή μου δεν ήταν αρκετά σκληρή

22:27 - 10 Αυγ 2017 | Ειδήσεις
Τραμπ προς Β.Κορέα:Μάλλον η προειδοποίησή μου δεν ήταν αρκετά σκληρή
Συνεχίζεται η ανταλλαγή απειλών μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ να διαμηνύει, σε νέες δηλώσεις του, ότι η προειδοποίηση την οποία απηύθυνε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στη Βόρεια Κορέα "ίσως να μην ήταν αρκετά σκληρή".

Όπως τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, η Πιονγκγιάνγκ θα όφειλε να είναι "πολύ νευρική" στην περίπτωση που κάνει οτιδήποτε το οποίο θα θεωρηθεί πως απειλεί τη χώρα του.

 

Ακόμη, ο Τραμπ τόνισε πως θεωρεί ότι η Κίνα μπορεί και οφείλει να κάνει πολλά περισσότερα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας.

 

Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως "πάντοτε θα εξετάζουμε" το ενδεχόμενο διεξαγωγής "διαπραγματεύσεων" με την Πιονγκγιάνγκ.

 

Σημειωτέον πως σήμερα η Πιονγκγιάνγκ παρουσίασε το λεπτομερές σχέδιό της για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων πάνω από την Ιαπωνία προς το αμερικανικό έδαφος του Γκουάμ στον Ειρηνικό, κλιμακώνοντας την ένταση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο και κατηγόρησε ότι έχει "χάσει τα λογικά του".

 

Αυτά, μετά από τις χθεσινές προειδοποιήσεις Τραμπ προς τη Βόρεια Κορέα, προς την οποία διεμήνυσε πως εάν συνεχίσει την τακτική των απειλών, η απάντηση θα είναι "φωτιά και οργή".

 

Το σχέδιο αυτό με στόχο ένα στρατηγικής σημασίας προκεχωρημένο φυλάκιο των αμερικανικών δυνάμεων στην οδό της Ασίας θα αποτελέσει "μια κρίσιμης σημασίας προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες", προειδοποίησε η Βόρεια Κορέα. Διότι σύμφωνα με την ίδια "μόνο η απόλυτη ισχύς" θα έχει αποτέλεσμα στον Αμερικανό πρόεδρο.

 

Η προειδοποίηση αυτή γίνεται έπειτα από ένα απειλητικό μήνυμα του αρχηγού του Λευκού Οίκου στο Twitter, στο οποίο ανέφερε πως το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο είναι "ισχυρότερο παρά ποτέ".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.