ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ απειλεί και τον Μαδούρο με στρατιωτική δράση

10:27 - 12 Αυγ 2017 | Ειδήσεις
Ο Τραμπ απειλεί και τον Μαδούρο με στρατιωτική δράση
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αρκείται, καθώς φαίνεται στην ένταση με τη Βόρεια Κορέα, αλλά ανοίγει μέτωπο και με τη Βενεζουέλα, απειλώντας μάλιστα τον Νικολάς Μαδούρο με στρατιωτική επέμβαση.

Μετά την δήλωση Μαδούρο πως θα ήθελε να συναντήσει από κοντά τον Τραμπ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η Ουάσινγκτον απάντησε πως αυτό θα συμβεί όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία στη Βενεζουέλα.

Παράλληλα, ο Τραμπ πήγε και ένα βήμα παραπέρα:

«Εχουμε στρατεύματα σε όλο τον κόσμο σε μέρη που βρίσκονται πολύ μακριά. Η Βενεζουέλα δεν είναι τόσο μακριά και ο λαός υποφέρει και άνθρωποι πεθαίνουν», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, έχοντας δίπλα του τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

«Εχουμε πολλές επιλογές για την Βενεζουέλα, ανάμεσα σε αυτές και μια πιθανή στρατιωτική επιλογή αν κριθεί αναγκαίο», πρόσθεσε ο Τραμπ, χωρίς άλλες λεπτομέρειες. «Δεν μιλάμε για αυτό, αλλά μια στρατιωτική επιχείρηση, μια στρατιωτική επιλογή, είναι σίγουρα κάτι που θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε», συμπλήρωσε.

Σε ένα πρώτο σχόλιο για τις δηλώσεις Τραμπ, ο υπουργός Αμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο χαρακτήρισε «πράξη τρέλας» την απειλή του Αμερικανού προέδρου για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.