ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ε.Ε: Αύξηση στις παραβιάσεις του Κοινοτικού Δικαίου!

19:42 - 17 Αυγ 2017 | Ειδήσεις
Ε.Ε: Αύξηση στις παραβιάσεις του Κοινοτικού Δικαίου!
Κάνοντας «φύλο και φτερό» την ετήσια έκθεση της Κομισιόν, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, για την παρακολούθηση της εφαρμογής του ευρωπαϊκού δικαίου το 2016, ο Ιταλός Σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Nicola Caputo, επισημαίνει κάτι που δεν πέρασε ούτε στα «ψιλά» του ευρωπαϊκού Τύπου:

*Οτι κατά το 2016 υπήρξε κατά 21% αύξηση, στις διαδικασίες που κινήθηκαν ενάντια σ’ εκείνους που παραβίασαν την κοινοτική νομοθεσία, σε σχέση με το 2015.

Μάλιστα, σε σχετική Πρόταση Ψηφίσματος που κατέθεσε, μέσα Ιουλίου στην Ευρωβουλή, υπογραμμίζει ότι τα κράτη-μέλη παραβίασαν την κοινοτική νομοθεσία, σε τομείς όπως οι εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων, οι παράνομες υγειονομικές ταφές, η ασφάλεια στις μεταφορές και οι δημόσιες συμβάσεις και οι συμβάσεις παραχώρησης.

Η μη εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου, επισημαίνει ορθά ο Ιταλός ευρωβουλευτής, στερεί από τους ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις, δικαιώματα και οφέλη που είναι κατοχυρωμένα στην νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η λύση για εκείνον και την πολιτική ομάδα στην οποία ανήκει, έγκειται στο να μεταφερθούν άμεσα στο εθνικό δίκαιο των κρατών-μελών, οι διατάξεις της κοινοτικής νομοθεσίας και μάλιστα άμεσα και εντός των προθεσμιών, που τα ίδια τα κράτη-μέλη έχουν συμφωνήσει να τηρήσουν.

Εικάζεται βάσιμα ότι, επειδή η εν λόγω πρόταση ψηφίσματος αφορά την προστασία ευρωπαίων πολιτών και επιχειρήσεων, σε θέματα που άπτονται της υγείας, της σωματικής τους ακεραιότητας και της εύρυθμης λειτουργίας των οικονομιών των χωρών, θα εγκριθεί και από την Ολομέλεια της Ευρωβουλής, όποτε έλθει για συζήτηση και ψήφιση.

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.