ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φοβούνται και τον… ίσκιο τους!

19:40 - 20 Αυγ 2017 | Ειδήσεις
Φοβούνται και τον… ίσκιο τους!
Η έντονη φημολογία, που ακολούθησε τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ισπανία, ότι οι τζιχαντιστές πρόκειται να πραγματοποιήσουν κι’ άλλες επιθέσεις, σε ευρωπαϊκές πόλεις –πόλους έλξης τουριστών, προκάλεσε υπερβολικό, για πολλούς, φόβο και στην καρδιά του Στρασβούργου.

Πάνω από μισή ώρα αποκλείσθηκε το πρωϊ της Κυριακής η περιοχή στην Place de la Cathédrale στο Στρασβούργο, όπου καθημερινά περιδιαβαίνουν εκατοντάδες τουρίστες, εξαιτίας μιας καταγγελίας για ύποπτο-εγκαταλελειμμένο δέμα.

Η καταγγελία προήλθε από άτομο, που απολάμβανε την μπύρα του, στο εξωτερικό ενός από τα πολλά cafeτης περιοχής και κάθονταν δίπλα σε κάποιον, ο οποίος εγκατέλειψε ξαφνικά τη θέση του, αφήνοντας ένα δέμα κάτω από το τραπέζι του και άργησε να επιστρέψει.

Ολος ο χώρος αποκλείσθηκε αμέσως από τις δυνάμεις ασφαλείας που, σε μόνιμη βάση, περιπολούν οπλισμένες στην περιοχή της πλατείας και κλήθηκαν οι πυροτεχνουργοί, προκειμένου να διερευνήσουν την επικινδυνότητα του περιεχομένου του δέματος.

Η «αποκάλυψη» ότι το δέμα δεν περιείχε κανέναν εκρηκτικό μηχανισμό, συνέπεσε με την επιστροφή του κατόχου του ο οποίος, όπως διαβεβαίωσε έντρομος τις αρχές, είχε πάει σ’ ένα από τα κοντινά ΑΤΜ για να «σηκώσει» χρήματα και στην συνέχεια «ξεχάσθηκε», χαζεύοντας τα μαγαζιά με τα τουριστικά είδη.

Η ηρεμία και οι τουρίστες επανήλθαν στην πλατεία αλλά ο φόβος, για ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια, είχε ήδη κάνει την ζημιά του.

Νίκος Ρούσσης - Στρασσβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.