ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: 2 νεκροί και 26 τραυματίες από σεισμό στην Ίσκια

08:55 - 22 Αυγ 2017 | Ειδήσεις
Ιταλία: 2 νεκροί και 26 τραυματίες από σεισμό στην Ίσκια
Μια ηλικιωμένη γυναίκα νεκρή, εγκλωβισμένοι άνθρωποι και 26 τραυματίες είναι ο προσωρινός απολογισμός της σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε χθες το βράδυ στις 20:57 μ.μ. τοπική ώρα (21:57 μ.μ. ώρα Ελλάδας), στο νησί της Ίσκια, έξω από την Νάπολη.

Η ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της εξαιτίας κατάρρευσης εκκλησίας στην περιοχή Κασαμίτσιολα.

Εκεί κατέρρευσαν έξι κτήρια και από τα ερείπια ενός οι διασώστες ανέσυραν ζωντανό ένα μωράκι μόλις επτά μηνών, ενώ εξακολουθούν έως αυτή την ώρα να προσπαθούν να βγάλουν κι άλλα μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ αυτών και τα δύο αδερφάκια του, 4 και 6 ετών, που είναι παγιδευμένα, όπως και η έγκυος μητέρα τους.

Στο σημείο έφτασαν πριν λίγο άνδρες του στρατού, οι καραμπινιέροι και οι πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν από τα ερείπια τους εγκλωβισμένους. Οι τραυματίες, μέχρι αυτή την στιγμή, υπολογίζονται στους 26.

Έφτασε ειδικό πλοίο προερχόμενο από την Νάπολη, το οποίο μετέφερε και πυροσβέστες που θα πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις. Δεν έχει όμως εκδοθεί επίσημη διάψευση για το αν υπάρχουν στο νησί και άλλα θύματα.

Tο Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωφυσικής αναθεώρησε την ένταση του σεισμού που έπληξε χθες βράδυ το νησί Ίσκια, από τους αρχικούς 3,6 στους 4 βαθμούς.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 20 και 57 λεπτά τοπική ώρα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η δόνηση έγινε πιο αισθητή στην βόρεια πλευρά του νησιού, όπου βρίσκονται οι περιοχές Κασαμίτσιολα και Λάκκο Αμένο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:07 - 22 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.