ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

N.Κορέα: Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζει νέα εκτόξευση πυραύλου

10:29 - 04 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
N.Κορέα: Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζει νέα εκτόξευση πυραύλου
Σοβαρές ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει να διοργανώσει περισσότερες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, ενδεχομένως και ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, δήλωσε σήμερα ότι έχει το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με το Reuters o αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, Chang Kyung-soo δήλωσε ότι "υπάρχουν σημάδια για περισσότερες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων. Προβλέπουμε επίσης ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό βλήμα".

 

Νωρίτερα οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και του στρατού ξηράς διεξήγαγαν νωρίς το πρωί μια άσκηση σε αντίδραση στην έκτη πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε χθες Κυριακή η Βόρεια Κορέα.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου, τα γυμνάσια στοχοθέτησαν την περιοχή της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας όπου έγινε η χθεσινή δοκιμή.

 

Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μετά από αίτημα των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Νότιας Κορέας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.