ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Ισχυρή παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο

11:42 - 05 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη: Ισχυρή παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο
Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη παρέμεινε ισχυρή τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα που υποδηλώνει ότι το θετικό momentum θα συνεχίσει αυτό τον μήνα.

Ο σύνθετος ΡΜΙ της Markit για την ευρωζώνη, παρέμεινε σταθερός στις 55,7 μονάδες τον Αύγουστο, ελαφρώς χαμηλότερα της προηγούμενης εκτίμησης για 55,8 μονάδες. Βρίσκεται πάνω από τις 50 μονάδες από τα μέσα του 2013.

 

"Κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών η οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης μετριάστηκε ελαφρώς μόνο από την ραγδαία ταχύτητα που είχαμε βιώσει την άνοιξη. Τα ισχυρά στοιχεία για τον ΡΜΙ του Ιουλίου και του Αυγούστου έθεσαν το σκηνικό για άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο σε ό,τι αφορά τα στοιχεία του ΑΕΠ", ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.

 

Ο ίδιος τόνισε πως ο ΡΜΙ κάνει λόγο για ανάπτυξη 0,6% στο γ΄ τρίμηνο, αντίστοιχα με την ανάπτυξη του β΄ τριμήνου και ταχύτερα από το +0,4% που προβλεπόταν με βάση δημοσκόπηση του Reuters.

 

Τα αισιόδοξα στοιχεία καταγράφηκαν παρά το ότι οι επιχειρήσεις αύξησαν τις τιμές με ταχύτερο ρυθμό –ο δείκτης τιμών παραγωγής σημείωσε άνοδο στις 52,1 από τις 51,7 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.