ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Ογκώδες δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρωζώνη

18:22 - 05 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Μοσκοβισί: Ογκώδες δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρωζώνη
Ο Πιερ Μοσκιβισί εξακολουθεί να προκαλεί εντύπωση με τις δηλώσεις του, καθώς την Τρίτη δήλωσε ανοιχτά πως θεωρεί ότι στην ευρωζώνη υπάρχει "ογκώδες δημοκρατικό έλλειμμα".

«Υπάρχει ένα ογκώδες δημοκρατικό έλλειμμα. Δεν υπάρχει άλλος θεσμός που να λαμβάνει τόσο σημαντικές αποφάσεις χωρίς να υπάρχει διαφάνεια, δημοκρατία ενώπιον ενός κοινοβουλίου. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται πλέον», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, στη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους.

«Οφείλουμε οπωσδήποτε να επιλύσουμε το ζήτημα της δημοκρατίας στους κόλπους της Ευρωζώνης», επέμεινε. Η εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης «είναι για μένα το ευρωπαϊκό εργοτάξιο των προσεχών μηνών», πρόσθεσε.

Θυμίζουμε πως ο Μοσκοβισί προκάλεσε αντιδράσεις, εκφράζοντας προ ημερών την άποψη πως ο τρόπος που επιβλήθηκε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα αποτελεί σκάνδαλο.

Τώρα επανέρχεται με τη δήλωση για έλλειμμα δημοκρατίας στην ευρωζώνη και ασφαλώς αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος στις 13 Σεπτεμβρίου, θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προτάσεων που προωθούνται είναι η συγχώνευση του ρόλου του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων με εκείνον του προέδρου του Eurogroup, καθώς και η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.