ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανικές εκλογές: Οριακή μείωση του CDU

12:20 - 10 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Γερμανικές εκλογές: Οριακή μείωση του CDU
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) δείχνει, δύο εβδομάδες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές, να ανακάμπτει καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Enmid, που διεξήχθη για την κυριακάτικη Bild, αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα θα ελάμβανε 24% δηλαδή +3% σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτο Dimap πριν δύο ημέρες για το ARD.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει όμως ψηλά στις προτιμήσεις των εκλογέων με 37%, έστω και αν παρουσιάζει μια ελαφρά μείωση της τάξεως του 1%.

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της σημερινής Bild το ακροδεξιό-λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα ελάμβανε 9% (+1%), ενώ το ποσοστό της γερμανικής Αριστεράς (Die LInke) παραμένει αμετάβλητο στο 9%. Ακολουθούν με 8% το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) και οι Πράσινοι.

Στο υποθετικό ερώτημα ποιόν θα ψήφιζαν για καγκελάριο εάν εκλέγετο απευθείας, το 48% των ερωτηθέντων απάντησε την κ. Μέρκελ (-2% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα) και το 27% τον κ. Σούλτς (+2%).

Τελευταία τροποποίηση στις 12:12 - 10 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.