ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Νέος επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας μετά από 15 χρόνια

09:32 - 22 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Κίνα: Νέος επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας μετά από 15 χρόνια
Η Κίνα πρόκειται να αποκτήσει τον πρώτο της νέο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας μετά από 15 χρόνια, μετά την συνταξιοδότηση του Zhou Xiaochuan, του τραπεζίτη με την μεγαλύτερη θητεία στην Κίνα και το G20.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC, η τελική επιλογή του νέου κεντρικού τραπεζίτη θα μπορούσε να δείξει τι σχεδιάζει το Πεκίνο για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC.

Ο Zhou Xiaochuan, επικεφαλής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBoC), αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί σύντομα. Βρίσκεται στο τιμόνι της PBoC από το 2002, γεγονός που τον καθιστά τον κεντρικό τραπεζίτη με την μεγαλύτερη θητεία στην Κίνα και το G20, έχοντας εργαστεί υπό την ηγεσία τριών Κινέζων προέδρων, ενώ έχει συνεργαστεί με  άλλους τρεις Αμερικανούς προέδρους.

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του θεωρείται η σύνδεση του κινεζικού γουάν με το αμερικανικό δολάριο, επιτρέποντας στις δυνάμεις της αγοράς να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στον καθορισμό της συναλλαγματικής αξίας του νομίσματος.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Zhou, 69 χρονών σήμερα, είδε επίσης το γουάν να γίνεται πιο αποδεκτό ως αποθεματικό νόμισμα διεθνώς.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:46 - 22 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.